Split

Het gebied van Primosten, Trogir en Split, geeft toegang tot het felle licht van de eilanden Hvar, Korcula, Brac en meer, net zoals een lint van eilanden langs de kust die het zeilen veilig en pittoresk maken en het biedt allerlei faciliteiten voor zeilers. Fans van Game of Thrones kennen Split zeker als Mereen.

De perfecte start

voor je zeilreis

Als grootste stad van de Dalmatische regio is Split een populaire bestemming en biedt het allerlei faciliteiten voor zeilers. Je vindt er vele door UNESCO beschermde archeologische sites zoals het Romeinse paleis van keizer Diocletianus, maar het is ook het perfecte startpunt voor zeiltochten naar de omliggende eilanden zoals Hvar, Korcula, Brac etc. Ook een bezoek waard is Vrboska, Maslinica, Makarska of Milna.

Deze regio heeft een mix van het beste dat Kroatië te bieden heeft met een uitzonderlijke schoonheid van watervallen, bergen, bossen en vele stranden. De prachtige baaien en van cultureel erfgoed doordrongen eilanden zijn de ideale bestemming voor een zeilvakantie.

Ontdek de schatten van de Kroatische Kust

Het klimaat is geweldig, in de zomer is de wind over het algemeen mild in de ochtend en in de middag gaat het naar 5 tot 20 knopen. ’s Avonds neemt de wind terug af. De wateren voor de kust van Hvar zijn een perfecte blauwe kleur en een bezoek aan het eiland brengt je terug naar de 13e eeuw met de prachtig bewaard gebleven architectuur. Zorg ervoor dat u Starigrad bezoekt met een schat aan cultuur. Het is momenteel één van de meest trendy resorts in de Adriatische zee, de moeite waard om te ontdekken, al was het maar om even te verblijven in de geweldige havencafés.

Als je op zoek bent naar rust en stilte, dan is het kleine eiland Solta waar je naartoe moet gaan, het is een rustig eiland met voornamelijk olijfbomen en wijngaarden. De kust heeft vele baaien en kleine havens.

Vervolgens k an je naar het eiland Vis varen, typerend voor dit eiland zijn de wilde kruiden zoals rozemarijn en salie die een geweldige geur geven. Aan de westkust langs de haven van Komiza kan je dit charmante stadje bezoeken met huizen in Venetiaanse stijl uit de 16e en 17e eeuw.

Dubrovnik, biedt, historisch gezien, een prachtige hoeveelheid bezienswaardigheden waarvan de stadsmuur als symbool wereldwijd bekend is. Een van de vele interessante eilanden in de omgeving is Mljet, hier vind je één van de zeven nationale parken van Kroatië. In het nabijgelegen Lokrum kunt u een prachtige botanische tuin bezoeken.

Wat onze gasten zeggen

We hebben een geweldige vakantie gehad en het jacht was mooi en ruim voor ons gezelschap. Bedankt voor alles!

Julie A.

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief, zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.