Dubrovnik

Dubrovnik, een kosmopolitische stad in het meest zuidelijke punt in Kroatië. Ideaal al als startpunt om te gaan zeilen in Montenegro of naar Mljet en de andere zuidelijke eilanden die voor de stad liggen. Dubrovnik staat ook bekend als King’s Landing voor alle Game of Thrones-fans.

Het ideale startpunt

Dubrovnik

Dubrovnik is bekend in de geschiedenis onder de naam Ragusa.De stad Dubrovnik biedt historisch gezien een aantal prachtige bezienswaardigheden die op je wacht om te ontdekken. Zoals de oude binnenstad van Dubrovnik met de  karakteristiekestadsmuren die wereldwijd beroemd zijn en het meest bekende deel van Dubrovnik.De goed bewaard gebleven gebouwen in de oude binnenstad zijn de barokke St. Blaise-kerk, het Renaissance Sponza-paleis en het gotische rectorenpaleis, nu een historisch museum.

Als je graag onderdompelt in het  bruisende leven van de stad, hoef je alleen maar naar Stradun te stappen, vol winkels en restaurants die wachten om ontdekken

dubrovnik-old-town
View-from-mljet-island

Ontdek de schatten van Mljet and Lokrum

Een van de vele interessante eilanden in de nabije omgeving van Dubrovnik is het eiland Mljet, het groenste eiland en één van de zeven nationale parken van Kroatië.Mljet staat bekend om zijn twee meren Veliko jezero en Malo jezero, evenals Soline Bay en een zeegordel van 500 m breed van de meest prominente kaap van Mljet met een oppervlakte van 54 km². Lokrum als het dichtstbijzijnde eiland bij Dubrovnik (slechts 10 minuten met de boot) is gevuld met prachtige stranden klaar voor jouw ontspanning. Ook op het eiland kan je een prachtige botanische tuin bezoeken die werd gebouwd voor de aartshertog Maximiliaan Ferdinand van Habsburg in 1859.

Our guest stories

Me and my family are thrilled to have this experience! It was our first vacation after lockdown and it couldn’t be more special.
Thank you Anuras team!

Marie E.
lokrum-island-yachts-sailing

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief, zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.

city-walls-dubrovnik-people