Istrië

Het schiereiland Istra of Istrië is het grootste van Kroatië. De naam van Istra is ook Terra Magica (Magisch land) wat het zeker is. De beboste landschappen in combinatie met prachtige stranden, geschiedenis en eten en vooral de wijn en truffels laten een magische indruk op u achter.

Perfect startpunt

is Pula

Enkele prachtige steden in Istrië zijn Pula, Poreč en Rovinj.Pula met zijn wereldberoemde amfitheater is een geweldige plek om een jachtavontuur te beginnen. Vanuit Pula kan je de kustplaats Porec bezoeken als een van de meest populaire plaatsen van Istrië met veel meer te bieden dan prachtige stranden. Poreč is een Romeinse stad met tal van bezienswaardigheden om te ontdekken.
De parel van Istrië is zeker Rovinj.  Rovinj is in het verleden genoemd als Klein Venetië.Deze middeleeuwse stad met zijn vele smalle bergopwaarts lopende straatjes is een bezoek waard. De gebouwen met hun felgekleurde ramen en luiken en de kerktoren van St. Eufemia lijken veel op die van San Marco in Venetië.
Volg de kustlijn langs Funtana, Rovinj en tot vrsar, waar je kan ankeren in een prachtige beschutte baai en een bezoek kunt brengen aan de pittoreske jachthaven met vele leuke visrestaurants op de Riva.
Arena-in-Pula-Istra-Croatia
koko-the-parret-brijuni-istra

Ontdek de schatten van Brijuni

Het Brijuni National Park is een groep van 14 eilanden die zich uitstrekken over de zuidwestkust van Istrië en gescheiden zijn van het vasteland door het twaalf kilometer diepe Fažana Canal.In 1983 werd de archipel uitgeroepen tot Nationaal Park en is daarom beschermd gebied. Veli en Mali Brijun zijn de twee grootste van de eilanden en zeker een must see plek om te bezoeken. Op Veli Brijun kan je ankeren met een vergunning en genieten van het weelderige en rustige uitzicht. Veli en Mali Brijun staan bekend om de vele geologisch-paleontologie en archeologische vindplaatsen. Zeer uniek zijn meer dan 200 voetafdrukken van dinosaurussen. Terwijl u op Brijuni bent, raden wij aan om een fiets te huren op het eiland en de prachtige flora en fauna te ontdekken. Vergeet niet om de vele stranden te bezoeken en zeker te snorkelen voordat je vertrekt. Omdat er niet gevist mag worden rond de eilanden, is er een grote verscheidenheid aan vissen, van klein tot zeer groot en je zal zeker genieten van het prachtige uitzicht.

Onze gasten hun verhalen

The beautiful enjoyment of the yacht plus the country. I don’t have any words except one- Magnificent.

Lana B.
small-street-Rovinj-istra

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief, zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.

View-from-hill-rovinj-istra