Sporaden

De Sporaden zijn een groep eilanden in de Egeïsche Zee. De Sporades omvat eilanden zoals Skiathos, Skopelos, Skyros, Alonissios en nog veel meer. De eilanden in Sporaden liggen ver uit elkaar en daarom is de naam Sporaden – sporadisch.

Ideale start punt

Chalkidiki

Helemaal in het noorden ligt Chalkidiki, een schiereiland ten zuidoosten van Thessaloniki en een van de bekendste gebieden om te zeilen. Het is bergachtig, bebost en heeft verschillende lange stranden. Chalkidiki omvat de schiereilanden die verder in de Egeïsche Zee liggen: de middelste Sithonia en de westelijke Kassandra.De Oostelijke Athos is een autonome kloosterstaat met beperkte toegang. Sithonia en Kassandra zijn erg toeristisch. Het is een zeer mooi rustig vaargebied met een zachte meltemi wind, gemiddeld 5-20 knopen tijdens het seizoen. Je vindt er vele ankerplaatsen en beschutte baaien waar je kunt genieten van de prachtige natuur, ideaal om te snorkelen. Dit gebied heeft een uitstekende vertrekhaven vanuit Nikiti
yachts-anchored-in-bay
Seven-seas-restaurant-halkidiki

Ontdek de schatten van de Sporaden

Volgens de oude Grieken waren alle eilanden die niet rond het toen heilige eiland Dilos (in de Cycladen) lagen de “Sporaden”. Dit gebied heette vroeger de Magnetische Eilanden en is nog steeds het gebied in Thessalië waartoe Pilion ook behoort.

Onze gasten vertellen

It was truly wonderful and memorable. The entire crew was so friendly and helpful, thank you so much for your efforts.

Deidre T.
girl-sunbathing-on-deck

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief, zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.

White-tower-thessaloniki